Blog: Health i Port – Sport verbind en verbroedert

Health i port logo 2

Door: Health i Port - 30-06-2020

HEALTH i PORT - Sport verbind en verbroedert

Sport toegankelijk maken voor iedereen! Het is een mooi streven, maar vergt jammer genoeg enige hulp. Het is niet zo vanzelfsprekend zoals het volgens ons zou moeten zijn. We stellen onszelf graag aan jullie voor!

 

HEALTH i PORT is een netwerkorganisatie die gevestigd is bij FC Groningen. Een organisatie die partijen verbindt en verbroederd. Dit gebeurt op de gebieden gezondheid, vitaliteit en performance, tevens onze kernwaarden. Een breed scala aan inhoud, waarbij kennis en kansen worden vergroot. Door middel van het initiëren en omarmen van projecten wordt er gewerkt aan de bevordering van de kernwaarden van HEALTH i PORT, gezondheid, vitaliteit en performance, onder de bevolking van Noord-Nederland. Zo houden we ons bezig met onder andere het leefstijlprogramma ‘Grunnfit’, het beweegproject ‘De Scholentour’, de ‘Top Sportdag Groningen’ en het vitaliteitsproject voor ouderen ‘Binnenstebuiten’. Daarnaast maken wij ons elke thuiswedstrijd van FC Groningen weer nuttig voor ons netwerk door kennissessies te organiseren. Het netwerk wat we zo veel mogelijk betrekken bij de projecten.

“Iedereen verdient een gezonde leefstijl. Sport en bewegen hoort daarbij en moet dan ook mogelijk zijn voor iedereen.”

Iedereen verdient een gezonde leefstijl. Sport en bewegen hoort daarbij en moet dan ook mogelijk zijn voor iedereen. Dat sport positieve gevolgen heeft voor onze gezondheid is voor velen geen nieuws, maar een stuk minder bekend is de sterke sociale kracht van sport. Eigenlijk is sport een soort wondermiddel; het biedt een positief sociaal klimaat waarin men vrienden maakt en (sociale) vaardigheden ontwikkelt.

 

De Top sportdag Groningen is een mooi voorbeeld van een initiatief waarin de sociale kracht van sport zichtbaar is. Een sportdag die geschikt is voor écht elke sporter. Op deze dag sporten valide en minder-valide kinderen samen. Dit levert naast blije gezichten en een boel sportplezier ook een aantal andere positieve gevolgen op. Bijvoorbeeld het kunnen inleven in een ander of het gunstige effect op het zelfvertrouwen van kinderen.

 

Dit is maar een kleine greep uit alle voordelen van sport op sociaal vlak, maar kan al een enorm verschil maken in iemands leven.

 

Ook binnen ons team is er op sociaal gebied veel gebeurd door middel van sport.

Projectcoördinator Henderika Kingma zegt het volgende: “Sport is een bindende factor op sociaal gebied. Iedereen wordt als gelijk gezien, iedereen spreekt dezelfde taal, je bent onderdeel van en het is laagdrempelig! Je krijgt er voor niets een grote groep vrienden bij.”

 

Voor stagiaire Liz van der Klei betekent sport en bewegen de ultieme ontspanning. “Het zijn momenten waar ik altijd naar uit kijk. Daarnaast voelt mijn sportclub als een tweede huis en is het de plek waar veel van mijn vriendschappen ontstaan.”

 

In de ogen van HEALTH i PORT zijn er enkel argumenten te bedenken waarom sport voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Iedereen verdient het om de voordelen van sport te ervaren ongeacht beperking.

 

Sport kan het verschil maken!

Spread the word

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin