Over ons

Over Mobi Clothes

'Samen naar een toegankelijke sportwereld voor iedereen'

Mobi Clothes is in 2019 opgericht door Matthijs Weterman met maar één doel: ‘Samen naar een toegankelijke sportwereld voor iedereen’. Sport is een belangrijk aspect in het leven van Matthijs en door middel van Mobi Clothes wilt hij de sport bevorderen voor de mensen waarvoor sport niet vanzelfsprekend is. Bij het opzetten van Mobi Clothes werd het al snel duidelijk dat het kledingmerk aan een aantal voorwaarde moest voldoen. Het moest namelijk gaan om duurzaam en verantwoorde kleding waarbij er zo min mogelijk schade wordt gedaan aan mens en milieu. Een goed doel ondersteunen op een eerlijke manier is volgens Mobi Clothes de ENIGE manier.

Bekijk hier waarvoor wij het doen

Video afspelen

De start in 2019

In oktober 2019 is Mobi Clothes begonnen met eerlijke Beanies die per stuk €1,- opleverde voor het Fonds Gehandicaptensport. De Beanies zijn geproduceerd in fabrieken die gekeurd zijn door de Fair Wear Foundation waardoor wij ervan verzekerd zijn dat de Beanies op een verantwoorde manier geproduceerd zijn.

Het vervolg in 2020

In 2020 maakt Mobi Clothes veel verbeteringen door om toe te werken naar een toegankelijke sportwereld voor iedereen. Ditmaal met het ‘Maat’ T-Shirt. Mobi Clothes wil hiermee juist het sociale belang van de gehandicaptensport benadrukken. We hebben uiteindelijk allemaal een maat nodig. 

Met ‘Maat’ is Mobi Clothes duurzamer dan ooit en draagt het T-Shirt de onderstaande labels om deze duurzaamheid te waarborgen. 

Naast de duurzaamheid draagt het T-Shirt extra bij aan de gehandicaptensport. Wij hebben met de lancering van dit T-Shirt ervoor gekozen om in het vervolg 15% van de winst te doneren aan het Fonds Gehandicaptensport. Dat betekent dat jij met een aankoop, naast een duurzaam product, ook een directe bijdrage levert aan het toegankelijk maken van de gehandicaptensport.

Kleding met zorg voor mens en milieu